Nieuws/Entertainment
1808524812
Entertainment

Chris Evans geeft heldhaftig jongetje Captain America-schild

Acteur Chris Evans heeft een 6-jarig jongetje dat zijn zusje redde van een aanval met een hond een hartverwarmend filmpje gestuurd. Hij spreekt het jochie, Bridger, toe als Captain America, het personage dat hij speelde in de succesvolle filmreeks Avengers. ’Captain America’ belooft het jongetje een van zijn schilden toe te sturen, als dank voor zijn heroïsche optreden.

Bridger, een jongetje uit de Amerikaanse staat Wyoming, sprong vorige week voor zijn 4-jarige zusje toen deze werd aangevallen door een Duitse herder. De hond beet zich vast in het gezicht van Bridger, waarna de wond moest worden gehecht tijdens een urenlange operatie.

De tante van Bridger deelde het verhaal op Instagram. Zo kwam het incident ook onder de aandacht van Chris Evans, die er achter kwam dat Bridger groot fan van zijn personage is.

„Ik ben niet de eerste die het je zegt, maar je bent een held”, zegt Captain America tegen het jongetje in een filmpje, dat de familie van Bridger deelde op sociale media. „Wat jij deed was zo dapper en zo onbaatzuchtig. Je zus mag blij zijn met een broer als jij en je ouders mogen blij zijn met een zoon als jij.”

Tekst loopt door onder Instagrambericht

Anne Hathaway

Daarna belooft de stripheld het jongetje een authentiek Captain America-schild toe te sturen, als beloning voor zijn heldendaad. „Blijf de man die je bent, de wereld heeft mensen als jij nodig, Bridger. Ik weet dat het herstel zwaar kan zijn. Maar op basis van wat je hebt gedaan durf ik te zegen dat er niets in de wereld is dat jou kan tegenhouden.”

Evans was niet de enige acteur die Bridger toejuichte om zijn heldendaad. Actrice Anne Hathaway schreef op sociale media: „Ik ben geen Avenger, maar ik herken wel een superheld als ik er eentje zie. Ik hoop dat ik in dezelfde situatie half zo dapper zou zijn als jij.”