Entertainment/Uitgaan
1808545229
Uitgaan

Spoken op het Muiderslot

Als het ergens spookt, dan moet dat wel in een oud kasteel zijn. Als die dikke muren toch eens konden praten. Dus wat is er spannender dan op de avond van Halloween door een donker Muiderslot te zwerven.

Je mag alleen niet op eigen houtje op pad, want je weet nooit wat of wie je tegenkomt. Er worden daarom speciale avondrondleidingen door het kasteel georganiseerd die starten met een unheimisch welkomstdrankje in het museumcafé. De gidsen weten alles van de duistere geschiedenis van het Muiderslot, die doordrenkt is van bloed, moord, doodslag en kwelling.

Tijdens de griezelige nachttour wordt de bezoeker meegenomen naar de donkere kerkers en via krakende zolders rechtstreeks het verleden in geleid. Zo werd graaf Floris de Vijfde in 1296, nadat hij op het Muiderslot gevangen had gezeten, op gruwelijke wijze vermoord. Regelmatig zou zijn geest terugkeren naar de plek waar hij zijn laatste dag sleet. Zo zag Constantijn Huijgens hem toen hij in de 17e-eeuw bij P.C. Hooft logeerde.

En er komen meer gasten uit het verleden op bezoek. Medewerkers en bezoekers maken soms vreemde dingen mee. Een lachende Engelsman in de Ridderzaal, galmende voetstappen van mensen die er niet zijn. Tijdens deze nachttours wordt het allemaal uit de doeken gedaan.

Info: muiderslot.nl

31 oktober, Muiden