Entertainment/Sterren
1811794022
Sterren

Sex Education-ster Ncuti Gatwa krijgt hoofdrol in Doctor Who

Sex Education-ster Ncuti Gatwa gaat in de Britse sciencefictionserie Doctor Who spelen. De acteur neemt de rol van Jodie Whittaker over, meldt de Britse omroep BBC. Daarmee is Gatwa de eerste zwarte acteur die de tijdreiziger gaat spelen.

Gatwa zal te zien zijn als The Doctor, een Time Lord van de planeet Gallifrey. De Schotse acteur zegt ’vereerd, enthousiast en een beetje bang te zijn’ met de nieuwe rol als Time Lord. „Deze rol en show betekenen zoveel voor zoveel mensen in de hele wereld, inclusief mijzelf, en iedere extreem getalenteerde voorganger van mij heeft die verantwoordelijkheid met uiterste zorg op zich genomen.”

Russell T. Davies, showrunner van de BBC-hit, stelde dat de auditie van Gatwa „verbijsterend” was en noemt hem „een talent.”

De 29-jarige Gatwa is de veertiende acteur die deze hoofdrol aanneemt, nadat Whittaker in juli had aangekondigd na vijf jaar met de rol te stoppen. Zij is de eerste vrouwelijke acteur geweest die de rol van The Doctor kreeg. Gatwa is vanaf 2023 te zien als Time Lord.