Nieuws/Entertainment
1814312
Entertainment

Veel sterren krijgen nog geld van The Weinstein Company

Harvey Weinstein

Harvey Weinstein

Een flink aantal sterren heeft facturen uitstaan bij The Weinstein Company. Volgens People krijgen onder meer Jennifer Lawrence, Robert De Niro en Heidi Klum nog geld van de filmstudio, die maandag faillissement aanvroeg.

Harvey Weinstein

Harvey Weinstein

In de documenten rond het bankroet van het bedrijf van gevallen producent Harvey Weinstein is een lijst met schuldeisers opgenomen. Die opsomming zou driehonderd pagina’s beslaan. Naast een flink aantal film- en televisiesterren staat ook de naam van Malia Obama op de lijst. De dochter van oud-president Barack Obama liep vorige zomer stage bij The Weinstein Company.

Ook Harvey Weinstein zelf wordt in de documenten genoemd als partij die nog geld krijgt van het bedrijf. De producent wordt door tientallen vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik. Hij werd in oktober om die reden ontslagen bij de studio, die hij oprichtte met broer Bob.

De individuele bedragen van de crediteuren staan niet vermeld in de documenten, maar gezamenlijk zouden zij nog een bedrag van meer dan 500 miljoen dollar (408 miljoen euro) tegoed hebben van de filmstudio.