Entertainment/TV
1815500042
TV

Serie Linda de Mol slechts 32.000 kijkers

De vierdelige serie van Linda de Mol, Diepe Gronden, heeft in de herhaling op primetime op SBS6 donderdagavond slechts 32.000 kijkers getrokken. Het programma, dat tegenover de eerste aflevering van het seizoen van kijkcijferkanon Beste Zangers stond, zorgde in de avondprogrammering voor een flinke dip.

Het voorafgaande Shownieuws trok nog 96.000 kijkers en het daaropvolgende programma Je Huis op Orde trok 110.000 kijkers. Het martktaandeel van deze programma’s lag rond de drie terwijl dat van Diepe Gronden op slechts 0,8 bleef steken. Beste Zangers trok op NPO1 om half negen gemiddeld 875.00 kijkers en wist een marktaandeel van 21,7 te bereiken. Op RTL4 was rond die tijd het eveneens populaire B&B Vol Liefde te zien, goed voor gemiddeld 671.000 kijkers en een marktaandeel van 17,1.

Op social media verwijt voormalig programmadirecteur Tina Nijkamp het de zender dat die in het uitzendschema geen alternatief heeft gezocht voor de herhaling van Linda de Mols crime serie Diepe Gronden, waarin De Mol de rol van Anna van Kessel speelt, een gedragsdeskundige bij de Nationale Politie. „Verschrikkelijk, ook voor Linda de Mol.”

Op social media wijzen mensen op het feit dat het om een herhaling gaat, die bovendien tegenover RTL-hit Beste Zangers stond geprogrammeerd. Volgens hen zeggen de lage kijkcijfers dus ook niets over de populariteit van de Nederlandse tv-presentatrice.