Nieuws/Entertainment
1816553
Entertainment

Zeehondenmoeder aangeslagen: ’Ik kon niet meer met hem samenleven’

Lenie ’t Hart zet veroordeelde echtgenoot op straat

Lenie ’t Hart heeft na meer dan 25 jaar een punt gezet achter haar huwelijk. Na de schokkende onthullingen over haar echtgenoot, de voor seksueel kindermisbruik veroordeelde Karst van der M. (68), kon de 76-jarige zeehondenmoeder niets anders doen dan hem de deur wijzen. Dat vertelt ze deze week exclusief aan weekblad Privé.

Lenie zegt dat ze de druk niet meer aankon, nadat de gevallen regisseur van talloze kinderseries onder vuur kwam te liggen vanwege gedetailleerde verhalen van jonge slachtoffers die zich hadden gemeld bij Privé. „De breuk is een feit. Karst woont niet meer bij mij. Ik kon het niet meer opbrengen”, aldus de aangeslagen zeehondenverzorgster.

Hoewel Lenie nauwelijks kon bevatten dat haar echtgenoot zich schuldig had gemaakt aan de misbruik van verschillende kinderen, wist ze wel dat Van der M. ooit de fout was ingegaan. De dierenverzorgster, die tussen 1971 en 2014 verbonden was aan de zeehondencrèche in Pieterburen, had destijds gehoord van de veroordeling van haar man, maar kende niet alle gruwelijke details.

Het exclusieve verhaal is deze week te lezen in weekblad Privé.