Nieuws/Entertainment
1817284
Entertainment

Waylon populair bij bookmakers

Waylon

Waylon

De Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival wordt goed ontvangen. Bij de bookmakers staat Waylons Outlaw in ’Em op een negende plek. Met dat resultaat zou Nederland voor de derde keer deze eeuw een plek bij de bovenste tien kunnen scoren.

Waylon

Waylon

Wie inzet op Nederland, krijgt voor elke euro gemiddeld 18 euro terug als ons land er met de zege in Lissabon vandoor gaat. Het is een goede startpositie voor Nederland, maar gehoopt wordt dat #TeamWaylon het nog een stuk beter gaat doen.

Inmiddels zijn alle 43 inzendingen voor het Eurovisie Songfestival een dikke week bekend, en hebben de wedkantoren zich op het fenomeen gestort. Topfavoriet is de kakelende zangeres uit Israël, gevolgd door het operalied uit Estland en de hippe meezinger uit Tsjechië. Het James Bond-achtige nummer uit België staat momenteel op de vierde plek.

Eurovision in Concert

Wie één euro op Israël inzet krijgt bij winst van het land ongeveer 1,40 uitbetaald. Bij de bookmakers wordt de potentie van de inzendingen ingeschat op basis van de nu bekende informatie, zoals de kwaliteit van het lied, alsmede de videoclips. Helemaal onderaan bij de bookmakers bungelen Slovenië, San Marino, Zwitserland en IJsland. Wie voor 1 euro een gokje waagt op een overwinning van deze landen, krijgt er bij winst daarvan, zo’n 250 euro of bij sommige wedkantoren zelfs 500 euro voor terug.

De eerstvolgende krachtmeting onder de inzendingen vindt over drie weken plaats in Amsterdam, tijdens Eurovision in Concert. Dan zullen circa twintig landen hun inzending op het podium van de AFAS Live laten zien. Dan vinden veelal aanpassingen plaats in de scores bij de bookmakers. Als de repetities in Lissabon starten, op 29 april aanstaande, wordt pas duidelijk welk effect de inzendingen op tv zullen hebben.

De tv-uitzendingen van het Eurovisie Songfestival vinden plaats in de tweede week van mei.