Entertainment/Sterren
1817296
Sterren

K-popsterren treden op in Noord-Korea (voor het eerst sinds 2005)

De Zuid-Koreaanse meidengroep Red Velvet

De Zuid-Koreaanse meidengroep Red Velvet

Pyongyang - Zuid-Koreaanse artiesten brengen op 31 maart een vierdaags bezoek aan Pyongyang, Noord-Korea, om de relatie tussen beide landen te verbeteren.

De Zuid-Koreaanse meidengroep Red Velvet

De Zuid-Koreaanse meidengroep Red Velvet

Tijdens de Winterspelen in Pyeongchang liet Noord-Korea artiesten uit eigen land optreden. Na een gesprek dinsdag tussen beide partijen stuurt Seoul meer dan 150 artiesten, waaronder K-popsterren, naar het noordelijke land, als gebaar van goede wil.

Op 31 maart vertrekken onder andere de wereldwijd populaire meidengroep Red Velvet, zanger Cho Yong-pil en zangeres Lee Sun-hee naar Pyongyang. Cho Yong-pil (68) wordt gezien als een van de meest invloedrijke personen in Koreaanse popmuziek. Lee Sun-hee (53) wordt beschouwd als een van de meest succesvolle en getalenteerde zangeressen van het land.

Cho trad ook in 2005 op in Pyongyang; de laatste keer dat Zuid-Koreaanse artiesten in Noord-Korea optraden.

Producer Yoon Sang, die Zuid-Korea representeerde bij het gesprek dinsdag, zegt: „Wanneer we op het podium staan, wordt het moeilijk om onze persoonlijke gevoelens omtrent de denuclearisatie kenbaar te maken. Onze eerste taak is om hetzelfde ontzag bij het Noord-Koreaanse publiek teweeg te brengen als bij onze Zuid-Koreaanse doelgroepen.”

De artiesten voeren twee shows op: een in het Ryugyong Chung Ju-yung Gymnasiom en een in het East Pyongyang Grand Theatre. Zuid-Korea onderzoekt de twee locaties van 22 tot 24 maart om er zeker van te zijn dat deze geschikt zijn voor hun artiesten, bevestigt het ministerie.