Nieuws/Entertainment
1817473
Entertainment

Dec maakt shows zonder Ant af

Declan ’Dec’ Donnelly presenteert de twee resterende afleveringen van de Britse tv-show Saturday Night Takeaway zonder zijn maatje Anthony ’Ant’ McPartlin. Dat heeft ITV woensdag bekendgemaakt.

„Ik had nooit gedacht dat ik in deze positie terecht zou komen maar na veel wikken en wegen hebben we besloten dat de laatste twee shows van Saturday Night Takeaway doorgaan”, staat in een verklaring van Dec op Twitter. „We hebben een belofte gedaan om met honderden winnaars naar Florida te gaan, en daar houden we ons aan. Iedereen bij ITV en Takeaway heeft het gevoel dat we het publiek verschuldigd zijn om het seizoen af te maken.”

De aflevering van Saturday Night Takeaway van komend weekeinde is geschrapt nadat Ant zondagmiddag een ongeluk veroorzaakte. Hij bleek met alcohol op achter het stuur te zijn gekropen en werd gearresteerd. Pas na tien uur kon hij weer gaan. Maandag werd bekend dat Ant voorlopig stopt met zijn werk en is opgenomen in een afkickkliniek.

Britain’s Got Talent

Volgens The Sun moet Ant straks ook Britain’s Got Talent aan Dec overlaten. De audities zijn al opgenomen maar de liveshows zouden voor Ant te vroeg komen. Ant & Dec zijn al jarenlang de populairste presentatoren op de Britse buis. Samen maakten ze een waslijst aan programma’s.

De 42-jarige Ant heeft een roerige tijd achter de rug. Afgelopen zomer werd hij opgenomen in een afkickkliniek vanwege zijn verslaving aan pijnstillers en begin dit jaar zette hij een punt achter zijn huwelijk.