Nieuws/Entertainment
1818328
Entertainment

Tina Turner vergeeft Ike mishandeling

Tina Turner is vergevingsgezind geworden. De popdiva zegt dat ze haar voormalige echtgenoot Ike Turner de jarenlange mishandeling heeft vergeven nu ze ouder is geworden.

„Nu ik ouder ben, heb ik hem vergeven”, vertelt de 78-jarige Tina aan The Times in een interview. „Maar met hem werken heb ik nooit meer gekund. Hij heeft me nog wel eens gevraagd om nog een tour samen te doen en ik zei: ’Nee, absoluut niet’. Ike was niet het type persoon dat je weer terug in je leven kon laten komen.”

Ike, die in 2007 overleed, houdt haar gedachten nog wel eens bezig. Ze droomt soms over hem. „Ik weet niet waar de dromen precies over gaan, maar ze zijn er. Het geweld en mijn woede zijn weg. Soms vraag ik me af of ik iets inhoudt.”

Het echtpaar scheidde in 1976, een scheiding die pas in 1978 werd afgerond. In een autobiografie uit 2001 erkende Ike min of meer dat hij Tina klappen gaf, soms zelfs naar de grond sloeg, al zei hij ook dat hij haar nooit echt in elkaar heeft geslagen. Sinds hun scheiding boekte Tina grote solosuccessen met liedjes als Private Dancer en Better Be Good to Me.