Nieuws/Entertainment
1819069
Entertainment

Fred Savage aangeklaagd wegens mishandeling op set

Fred Savage

Fred Savage

Werd hij als zestienjarige al eens aangeklaagd voor seksuele intimidatie op de set van The Wonder Year, nu wordt Fred Savage opnieuw aangeklaagd. Dit keer vanwege mishandeling op de set van de Fox-serie Grinder. Dat schrijven Page Six en TMZ.

Fred Savage

Fred Savage

Toevallig ging het beide keren om een kostuummedewerker. Het is anno 2018 Youngjoo Hwang die de aanklacht deed tegen de nu 41-jarige Fred Savage. Volgens het crew-lid zorgt Savage voor een vijandige werkomgeving; hij zou haar uitgescholden hebben en tenminste eenmaal ook fysiek aangevallen hebben, meldt TMZ. De incidenten zouden in 2015 hebben plaatsgevonden.

Zo zou hij haar drie keer geweldddadig op haar arm hebben geslagen terwijl zij wat roos van zijn kleding wou vegen. Ook zou hij meerdere malen met zijn ogen gerold hebben en haar kwaadaardige blikken hebben toegeworpen. Hij had een reputatie van verbaal geweld tegenover vrouwelijke crewleden, stelt Hwang.

In een persconferentie op woensdag verklaart Hwang dat ze ’het fysieke en verbale geweld vreesde en dat ze ze elke dag weer bang was voor wat er zou kunnen gebeuren’. Haar meerderen zouden haar geadviseerd hebben het gedrag van Savage niet te melden, omdat ze bang waren hun baan te verliezen. Een uitvoerend producent zou gezegd hebben: ’ Ik weet zelfs niet zeker of zijn gedrag wel valt onder mishandeling en ik denk niet dat je het zou moeten rapporteren aan HR’.

Nu zoekt Hwang compensatie voor de emotionele schade. Savage reageert in een statement in Page Six op de beschuldigingen. Volgens hem zijn die ’ absoluut onwaar’.