Entertainment/Gossip
1819978375
Gossip

Alec Baldwin bedankt vrouw voor steun: ’Jij hebt mij een reden gegeven om te leven’

Alec Baldwin en zijn vrouw Hilaria.

Alec Baldwin en zijn vrouw Hilaria.

In een emotioneel bericht op Instagram heeft Alec Baldwin vrijdag zijn vrouw Hilaria bedankt voor haar steun in de periode na het fatale incident op de filmset van de western Rust, waarbij de acteur onbedoeld een cameravrouw neerschoot. Baldwin schrijft dat zijn echtgenote hem een reden gaf om te leven.

Alec Baldwin en zijn vrouw Hilaria.

Alec Baldwin en zijn vrouw Hilaria.

„Wat er ook gebeurt met me, hoe erg ik ook lijd. Of ik win of verlies, wat dan ook, niemand kan het geluk en de liefde die jij mij hebt gegeven ontnemen”, schrijft Baldwin bij een foto van hem en een van hun kinderen. Donderdagavond werd op de Amerikaanse zender ABC het eerste tv-interview met de acteur uitgezonden na het fatale incident.

„Het zijn moeilijke tijden. De wereld wordt verstikt door haat, maar jij hebt mij een reden gegeven om te leven”, vervolgt Baldwin zijn bericht. „Ons leven met ons gezin is alles waar ik om geef. Niks meer. Dat heb ik aan jou te danken.”

De acteur vuurde eind oktober op de set van de film Rust onbedoeld een geladen wapen af dat de 42-jarige cameravrouw Halyna Hutchins doodde. Het pistool had eigenlijk losse flodders moeten bevatten. Hoe dit heeft kunnen gebeuren wordt nog onderzocht. De acteur haalde de trekker naar eigen zeggen niet over. „Ik liet de hamer gaan, en toen ging het wapen af”, aldus Baldwin.