Nieuws/Entertainment
1821451
Entertainment

Ozzy Osbourne woest op concert-promoter

Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne

Het is hommeles tussen Ozzy Osbourne en zijn concert-promoter, de Anschutz Entertainment Group (AEG). Volgens de Britse rocker probeert het bedrijf hem te chanteren om op te treden in het Staples Center in Los Angeles, waarover geen concrete afspraken zijn gemaakt. Daarom klaagt Ozzy AEG aan vanwege het schenden van hun eerder gemaakte afspraak.

Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne

De zanger heeft een optreden gepland staan in de O2 Arena in Londen, maar nu eist AEG dat de rockster ook een show in LA doet, anders gaat het hele feest niet door. Ozzy ziet dit als een schending van het zogenaamde ’mededingingsrecht’, waarmee het bedrijf zichzelf een monopoliepositie verschaft.

Osbourne had zijn zinnen gezet op een show in het nabijgelegen Forum in Inglewood, zodat het Staples Center en The Forum tegen elkaar op zouden bieden, waardoor hij uiteindelijk zijn zakken kon vullen. AEG ziet dit niet zitten en komt met harde eisen: „Indien de heer Osbourne binnen een straal van 40 kilometer van LA optreedt, dan moet hij te allen tijde optreden in Staples Center. Alleen op die manier kan hij zijn toelage opstrijken. Wat betreft optreden in de O2 Arena; dat gaat alleen maar gebeuren als hij meewerkt met AEG in LA”, luidt het statement van de concert-promoter.

Ozzy’s vrouw Sharon staat vierkant achter haar man: „AEG moet zich schamen om een artiest zo met zijn rug tegen de muur te zetten.” Osbourne hoopt nu dat een rechter zijn zaak eerlijk kan bekijken, om zo onder de eis van AEG uit te komen.