Nieuws/Entertainment
1821598
Entertainment

Kwakkelende Schiffmacher trekt bezoekers

Henk Shiffmacher

Henk Shiffmacher

De slechte gezondheid van Henk Schiffmacher heeft hem geen windeieren gelegd. Op Radio 10 vertelt de tattookoning donderdag aan Lex Gaarthuis dat hij er juist meer kaartjes voor zijn theatertour door verkoopt.

Henk Shiffmacher

Henk Shiffmacher

„Ik sta vanavond bijvoorbeeld in Geel in België. Ik ga nu acht dagen achter elkaar spelen. Dus dat is best stevig. Het leuke is dat de hele zaal nu vol zit met mensen die zitten te wachten tot ik omval. Doet-ie het of doet-ie het niet, zeg maar. Ik verkoop meer kaartjes nu dan voor die hele toestand. Maar ik ben niet van plan om een Tommy Coopertje te doen hoor”, zegt hij, verwijzend naar de Britse komiek die tijdens een liveoptreden overleed.

De 66-jarige Schiffmacher staat sinds deze week weer op het podium met een theatervoorstelling, waarin hij terugblikt op zijn leven. Begin maart werd hij met spoed opgenomen met hartproblemen, nadat hij al een tijdje met ademhalingsproblemen kampte. Hij werd na twee weken uit het ziekenhuis ontslagen.

De tatoeëerder geeft toe dat hij zijn levensstijl wel moet aanpassen: „Het is de rekening van het leven, die je je nu moet betalen. Het betekent dat je tegenwoordig vaker in het ziekenhuis bent dan dat je in de kroeg staat. Te veel vocht vasthouden, het hart dat niet goed loopt. De drank is wel een factor in dit verhaal ja.”