Nieuws/Entertainment
1821981
Entertainment

Minister niet blij met nationalistisch cadeau zanger Heino

Heino

Heino

De Duitse schlagerzanger Heino heeft op een volksmuziekfestival in Munster de deelstaatminister Ina Scharrenbach (CDU) met een geschenk in verlegenheid gebracht. De 79-jarige Heino deed de bewindsvrouw ’een gouwe ouwe’ grammofoonplaat uit 1981 cadeau, waar Heino Heimat- und Vaterlandsliedern ten gehore brengt, meldde Rheinische Post donderdag.

Heino

Heino

Scharrenbach stond afgelopen weekend nog lachend op de foto met Heino en diens cadeau, maar de vreugde was van korte duur. Op de grammofoonplaat staan nationalistische liederen die in kwaad daglicht zijn komen te staan door de nazidictatuur (1933-1945), zoals Wenn Alle Untreu Werden (Wanneer iedereen ontrouw wordt) uit 1841. Dat is door de SS, het elitekorps van de nazidictatuur, als Lied van de Trouw, omarmd.

Een woordvoerder van Scharrenbach liet weten dat ze „het geschenk heeft aangenomen zonder de titel van de grammofoonplaat te kennen en zonder dat het geschenk op politieke correctheid was getest. Daar was geen tijd voor.” De christendemocratische Scharrenbach wil op geen enkele manier in verband gebracht worden met de nationaal-socialistische ideologie, zo heeft haar woordvoerder beklemtoond.