Nieuws/Entertainment
1822334
Entertainment

Tim Knol loopt woedend weg uit ochtendshow Giel Beelen

’Hier ben ik te oud voor, met je kleuterradio!’

De kans dat Tim Knol ooit nog zal optreden in een radio-uitzending van Giel Beelen, lijkt voorbij. De zanger en de Veronica-deejay gingen donderdagochtend met flinke ruzie uit elkaar, nadat Beelen – tijdens het optreden van Knol – een stripper in de uitzending had laten komen. „Hier voel ik me echt te oud voor, voor deze onzin!”

Aanleiding voor Giels grap was de kritiek die Tim een aantal weken geleden had toen Radio 538-dj Frank Dane een optreden van zangeres Maan onderbrak met de komst van een streaker. Tim noemde Frank en zijn team „ongelooflijke prutsers” en riep bovendien op tot het boycotten van 538.

„Ik ben echt boos op je geweest, Tim”, zegt Giel, kort voordat Knol zijn cover van Heart of Gold van Neil Young gaat zingen. „Ik heb getwijfeld of ik je hier wel zou uitnodigen. 538 zit hier in hetzelfde pand nota bene, het hoort bij de Talpa Radio Groep, waar ik nu werk. Ik wil er toch nog eventjes op ingaan, omdat jij namelijk zo heftig reageerde. En ik dacht gewoon: shut the fuck up, Tim. Je weet helemaal niet waarover het gaat.”

Vervolgens legt Tim uit waarom hij voor Maan in de bres sprong. „Misschien is dat wel waar, maar ik zag het filmpje binnenkomen. Ik zie dat gebeuren en dan denk ik: ja, als ik daar had gestaan, was ik weggelopen. Ik vond het gewoon heel zielig voor dat meisje. Ze was een heel mooi liedje aan het zingen en het was heel spannend voor haar. En dan komt er opeens een blote gozer met z’n blote lul vlak voor haar neus staan. Ik vind dat een beetje smerig. Ik vind dat gewoon belachelijk.”

Kleuterradio

Als Tim en zijn band uiteindelijk het lied inzetten, onthult Giel aan zijn luisteraars dat hij een verrassing in petto heeft. „Wat Tim niet weet, is dat er zo ook echt een stripper binnenkomt. Ik ben benieuwd of-ie het lang gaat volhouden.”

Zodra Tim de stripper ziet, pakt hij zijn gitaar en loopt hij richting de uitgang van het pand. „Ik heb hier geen zin in. Hier ben ik te oud voor, voor deze ongein. Sorry. Daar voel ik me te serieus voor. Dit is precies hetzelfde verhaal. Ik had echt niet verwacht dat je zoiets zou doen. Dat je zo laag zou zakken. Flikker op, joh. Hier voel ik me echt te oud voor, voor deze onzin. Kleuterradio. Ik vind het geen stijl en nu ga je me hier een beetje voor lul zetten. Ik heb gewoon mijn principes.”

Wanneer Tim terugkomt om zijn bandleden te helpen inpakken, grijpt Giel het moment aan om te laten weten wat hij ervan vindt. „Ik dacht nog: laat ik het niet tijdens je eigen nummer doen. Ik vind dit echt zeer onsportief, Tim. Dit valt me echt ontzettend tegen. Ik bedoel, als jij zó je mening klaar hebt over alles en iedereen... Ik heb daarom ook getwijfeld of ik je hier zou uitnodigen. Dat had ik eigenlijk niet moeten doen. En ik weet ook niet echt of ik moet zeggen ’tot de volgende keer’.”

Tim maakt vervolgens aan alle onduidelijkheid een einde: „Nou Giel, ik dacht het niet.”