Nieuws/Entertainment
1822829962
Entertainment

Gordon zegt interview Marc de Hond vijf dagen van tevoren af

Gordon Heuckeroth

Gordon Heuckeroth

Gordon heeft plotseling een ’gastoptreden’ in de theatervoorstelling van Marc de Hond afgezegd. De ex-zanger zou de theatermaker vrijdag interviewen over zijn leven, in het kader van een bijzondere reeks publieke gesprekken die De Hond opneemt voor zijn kinderen.

Gordon Heuckeroth

Gordon Heuckeroth

Omdat er weer kanker bij hem is geconstateerd, wil De Hond met de bijzondere tournee een audiovisueel portret van zichzelf maken voor zijn kinderen. Op die manier kunnen James (1) en Livia (3) later hun vader leren kennen, ook als hij zelf „niet zo oud word als ik zelf wel hoop.”

Bijna dertig BN’ers doen belangeloos mee aan het project, onder wie Eva Jinek, Janine Abbring, Humberto Tan, Paul de Leeuw, Claudia de Breij en Eric Corton. Ook Gordon had zijn medewerking toegezegd, voor de voorstelling van vrijdag aanstaande in het Overijsselse Rijssen. Maar na het voorgesprek op zondag, liet Gordon volgens De Hond opeens weten „geen klik” te voelen en van zijn medewerking af te zien.

Buitenland

Een woordvoerder van Gordon liet maandagavond weten dat de ex-zanger „opeens naar het buitenland toe moet.” Meer toelichting wil zij niet geven. De Hond stelt het erg jammer en vervelend te vinden dat Gordon plotseling van zijn medewerking afziet. „Veel fans hebben speciaal voor hem een kaartje gekocht”, stelt de theatermaker. „Het spijt me enorm dat we al die mensen nu moeten teleurstellen.” De Hond kan nog niet zeggen wie Gordon gaat vervangen.

De winst van de productie wordt gedoneerd aan een project ten behoeve van de bestrijding van blaaskanker. De speellijst van Voortschrijdend inzicht, zoals het project is gedoopt, is te vinden op de website van De Hond.