Nieuws/Entertainment
1824550
Entertainment

Henk Westbroek: ’Castratie zonder verdoving geen beschaafder alternatief?’

Giel Beelen ’gelyncht’ om grap Tim Knol

Giel Beelen

Giel Beelen

Giel Beelen zal zich naar alle waarschijnlijkheid twee keer bedenken als hij weer een grap wil uithalen met een artiest. Nadat de deejay het donderdagochtend aan de stok kreeg met zanger Tim Knol, die vervolgens woedend de radiostudio verliet, wordt Giel op sociale media met huid en haar verslonden. En hoewel de shockjock zijn stunt zelf nog wel kon waarderen, zijn er maar weinig mensen die zijn mening delen. „Ontzettend laag van je, Giel. Verschrikkelijk.”

Giel Beelen

Giel Beelen

De radiopresentator vond dat Tim eind vorig jaar te heftig had gereageerd op een grap van 538-deejay Frank Dane, die zangeres Maan tijdens een optreden bij hem in de uitzending had blootgesteld aan een streaker. Knol had in reactie hierop luisteraars opgeroepen de radiozender te boycotten en dus besloot Beelen de zanger uit Hoorn een koekje van eigen deeg te geven. De Veronica-deejay regelde een stripper en wist daarmee het optreden van Tim te onderbreken. De zanger bedacht zich vervolgens geen moment, pakte zijn gitaar en verliet boos het pand.

Niet veel later regende het op sociale media reacties van woedende luisteraars die er niet om liegen. Giel, die vorig jaar 3FM verruilde voor Veronica, is de kop van Jut en moet flink op de blaren zitten. Zo zegt iemand op Twitter: „Het begint echt gênant te worden dat je als volwassen man zo kickt op dit soort dingen. Ik weet dat het jou helemaal niks uitmaakt, want negatieve aandacht is ook aandacht. Toch ben je zo’n ontzettende zielenpoot geworden, dat ik bijna met je te doen heb.”

Pijnlijk en dieptreurig

Ook collega’s van Tim nemen het voor de zanger op. „Meen je dit nou serieus? Of is het puur voor het stuntje?”, vraagt Bertolf zich af. Henk Westbroek gaat een stapje verder: „De roep om Giel Beelen te ontslaan vanwege een studentikoos grapje lijkt me te humaan. Is – gegeven de aard van de flauwiteit – castratie zonder verdoving geen beschaafder alternatief?” Nico Dijkshoorn noemt de actie van Beelen ’pijnlijk en dieptreurig’. „Giel bewijst het gelijk van Tim Knol.”

In een poll die donderdag door Privé op Twitter werd gedeeld, geeft 75% van de stemmers aan de kant van Tim te kiezen. 10% van de twitteraars bevindt zich in ’kamp Giel’ en 15% vindt dat beide heren zich aanstellen. Op Facebook is het verschil zelfs nog groter. Daar kiest 95% van de gebruikers partij voor Tim en geeft slechts 5% aan de actie van Beelen te kunnen waarderen.