Nieuws/Entertainment
1826154
Entertainment

Belgische voetballers lachen om WK-lied Damso

„Het heeft me doen lachen.„ Dat zei de Belgische voetballer Vincent Kompany over alle commotie rond het WK-lied van rapper Damso. Over het lied dat speciaal voor de Belgische voetbalploeg werd geschreven, was veel te doen vanwege de expliciete teksten van de rapper.

Aanvoerder Kopmany van de Rode Duivels, zoals de Belgische ploeg ook wel wordt genoemd, noemt de ophef surrealistisch. „De artiest doet zijn ding, hij verschijnt op het podium en verkoopt albums. Het is niet aan ons en de media om te oordelen over wat hij doet, het publiek moet dat doen”, zegt hij.

Volgens Kompany had de Belgische voetbalbond KBVB kunnen verwachten dat Damso met zijn lied voor ophef zou zorgen. „Dat de bond niet geanticipeerd heeft op de problemen heeft me doen lachen, want we hebben ons zelf in die situatie gebracht.” Damso is dan ook als grote winnaar uit de hele kwestie naar voren gekomen, meent Kompany.

Meteen nadat het WK-lied was gelanceerd brak de kritiek los. De Vrouwenraad eiste dat de KBVB de samenwerking met Damso zou stopzetten en ook de sponsors waren niet blij met het lied. Na veel vijven en zessen werd de rapper begin deze maand terzijde geschoven.