Nieuws/Entertainment
1826212
Entertainment

Black Panther best bezochte superheldenfilm

Black Panther heeft in vijf weken tijd meer geld opgeleverd dan welke superheldenfilm dan ook in Nederland. De actiefilm over een Afrikaanse prins die moet vechten voor de troon van zijn thuisland Wakanda bracht tot nu toe 6,89 miljoen euro op, maakte distributeur Disney donderdag bekend.

Daarmee verbrak Black Panther het box office record van The Dark Knight Rises die in Nederland 6,87 miljoen euro opbracht. De nieuwste Marvel-film trok tot nu toe 650.000 bezoekers en staat na vijf weken nog steeds op de derde plek in de bioscooplijst.

Het is niet het eerste record dat de film breekt; ook in de VS bracht de actiefilm binnen drie weken al een half miljard dollar op. Wereldwijd bereikte de film in recordtijd de magische grens van 1 miljard dollar.

Black Panther is gemaakt door de jonge regisseur Ryan Coogler, die eerder veelgeprezen drama's als Fruitvale Station en Creed afleverde. De hoofdrollen naast Boseman worden vertolkt door Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Angela Bassett, Andy Serkis en Martin Freeman.