Nieuws/Entertainment
1826383
Entertainment

Seriesblog Temptation Island - aflevering 9

Moraalridder Mezdi geeft Tim er flink van langs

Mezdi geeft Tim een stevige preek.

Mezdi geeft Tim een stevige preek.

Spoiler alert - Hoewel Deborah nog steeds niet beter weet dan dat ze na haar deelname samen met haar vriend Tim eindigt met een ring om haar vinger, lijkt de kans op dit Temptation-huwelijk met de minuut te verdwijnen. Megan zit ondertussen in een dip, nu haar liefje Joshua heeft aangegeven slechts de lusten en niet de lasten te willen hebben. Toch zit deze aflevering vol met andere verrassingen...

Mezdi geeft Tim een stevige preek.

Mezdi geeft Tim een stevige preek.

Ondanks dat Tim wakker werd naast verleidster Cherish, op wie hij claimt verliefd te zijn, is Mezdi van mening dat de Vlaming flink op de zaken vooruit loopt. Hoewel Mezdi in het verleden zelf ook misstappen begaan heeft, lijkt hij nu toch een greintje fatsoen in zijn lijf te hebben. Zo spreekt hij Tim streng toe en probeert hij hem wakker te schudden hoe de beelden overkomen op zijn vriendin Deborah, die zich nog van geen kwaad bewust is.

Cherish denkt op haar beurt dat ze de hoofdprijs binnen heeft gesleept. In een meidengesprek vertrouwt ze de andere verleidster toe dat ze ’slechts’ lepeltje-lepeltje hebben gelegen en op wat graaiende handjes na, geen seks hebben gehad. Presentator Rick is met stommiteit geslagen, want die had er alle vertrouwen in dat Tim na het programma echt op zijn knieën zou gaan.

Onvermijdbaar drama

Terwijl Mezdi zich drukker schijnt te maken om de kalverliefde van Tim en Cherish, weet hij nog niet dat ’kleurplaat’ Fabrizio ondertussen zijn vriendin Daniëlle tijdens een date van een tatoeage voorziet. Na dreigementen van Mezdi’s zijde dat hij de flamboyante Fabrizio van ’een tattoo van zijn lul op zijn voorhoofd’ wil voorzien als zijn blonde vriendin daadwerkelijk een blijvend inktplaatje op haar lijf laat zetten door hem, is het wachten op de kampvuurbeelden die Mezdi te zien krijgt.

Natuurlijk zijn alle andere deelnemers ook op date gestuurd. Megan kiest verrassend alsnog voor Joshua, ondanks dat hij haar eerder afwees omdat zij gevoelens had en hij enkel seks wil. Gino grijpt al masserend zijn kans bij Deborah en verwacht dat ze - al dan niet na slechte kampvuurbeelden - vanzelf wel zal smelten voor hem.

Huwelijksplannen of niet, op date mogen Tim en Cherish zich in een traditioneel Thais trouwpak steken en bezegelen zij hun prille liefde met een vriendschapsceremonie. De rest van het eiland lijkt in rep en roer over wat er allemaal gaande is tussen de blondine en de Vlaming. De verleidsters verwelkomen de tortelduifjes met veel enthousiasme, maar Mezdi en Jeremy laten duidelijk hun afkeuring blijken. Later zondert Jeremy zich af met Billy om te uiten dat hij het totaal respectloos vindt hoe Tim zich gedraagt. „Die jongen spoort niet.”

Kevin - die al een paar afleveringen vrijgezel is - zegt in de helende armen van Chloë zijn ludduvuddu reeds verwerkt te hebben. Aan het einde van de aflevering probeert Mezdi erger leed te voorkomen bij Deborah door midden in de nacht een foto en een t-shirt met Deborah’s naam te verstoppen, maar in het voorfilmpje van de volgende uitzending waarin er een extra kampvuur komt, is te zien dat Deborah haar wereld in elkaar stort...

Hoogtepunt

Daniëlle’s tattoo leek tot deze aflevering maar een illusie. Onder het mom ’fuck Mezdi’ is Daniëlle overtuigd van haar besluit. Op de ’stempel’ die Fabrizio heeft gezet wordt negatief gereageerd. De verleiders zijn het unaniem eens dat de tatoeage vele malen erger is dan een slippertje, omdat de blijvende souvenir Mezdi er voor altijd aan zal herinneren wie dat plaatje heeft gezet.

Dieptepunt

Afzijdige Jeremy kiest voor de date voor Billy, een meisje waar hij totaal niks mee heeft, zodat hij wederom op safe speelt. Verleidster Billy stelt de terechte vraag waarom hij en Vanessa überhaupt meedoen, omdat hij al die tijd meer van een gratis vakantie lijkt te genieten in plaats van een deelname aan het programma vol verleidingen. Na negen dagen lijkt het saaie stel dezelfde koers te blijven varen, ondanks dat Vanessa zich meerdere keren negatief heeft uitgelaten over haar vriendje, waarmee ze eerder nog claimde o zo gelukkig te zijn.

Verrassing

Mezdi ontpopt zich deze aflevering tot een ware moraalridder, iets wat ik en waarschijnlijk vele kijkers met mij, niet aan zagen komen. Hij voorziet Tim van een donderpreek en schuwt het niet om hem er meerdere malen aan te herinneren dat zijn nog niet officiële ex wel heel rauwe beelden bij het kampvuur te verwerken krijgt.