Nieuws/Entertainment
1826875
Entertainment

Populairste dj van Nederland kijkt uit naar ’ander leven’

Edwin Evers stopt met ochtendshow op 538

Edwin Evers

Edwin Evers

Edwin Evers stopt eind dit jaar met zijn ochtendshow. Dat maakte de dj, die de afgelopen achttien jaar te horen was op 538, vrijdagochtend bekend. „Na ruim twee decennia ochtendradio wil ik mij herbezinnen en nadenken over de toekomst.”

Edwin Evers

Edwin Evers

Evers nam het besluit drie weken geleden en zegt er moeite mee te hebben. ,,Ik heb het gevoel dat ik het feestje van mensen verpest. Ik realiseer me dat mijn besluit consequenties heeft, ook voor de mensen met wie ik werk. Maar de beslissing is onvermijdelijk. Aan alle goeie dingen komt een eind. Maar als je een keer stopt, doe het dan als het programma staat als een huis. En dat staat het.”

„Ik ben trots op wat we met dit radioteam gedaan hebben: de ochtendshow is tot het einde het best beluisterde radioprogramma van Nederland. De beslissing om eind dit jaar te stoppen heb ik een tijd geleden genomen. Ik moest aan het idee wennen, maar vond het belangrijk om dit besluit zelf te kunnen nemen. Na ruim twee decennia ochtendradio wil ik mij herbezinnen en nadenken over de toekomst. Ik kijk uit naar een ander leven waarin ik hopelijk meer ruimte ga krijgen om me bezig te houden met het schrijven en het maken van muziek alvorens ik eventueel zou beginnen aan een nieuw radioavontuur”, aldus Evers.

’Cruijff van de Nederlandse radio’

John de Mol, eigenaar van Talpa Radio, noemt Evers Staat Op „een begrip voor miljoenen luisteraars.” „Edwin Evers is zonder meer de Johan Cruijff van de Nederlandse radio. Edwin heeft aan het begin van deze laatste periode, twee jaar geleden, al aan mij aangegeven dat het waarschijnlijk zijn laatste zou zijn, de impact van een ochtendprogramma op je leven is natuurlijk groot. Hoe jammer ik het ook vind, ik kan hem alleen maar dankbaar zijn voor alle energie die hij de luisteraars van 538 heeft gegeven. Ik wens hem alle succes van de wereld, vooral met zijn muziek, en hopelijk horen we Edwin ooit terug op zender.”

V.l.n.r.: Niels van Baarlen, Henk Blok, Edwin Evers, Jelte van der Goot en Rick Romijn

V.l.n.r.: Niels van Baarlen, Henk Blok, Edwin Evers, Jelte van der Goot en Rick Romijn

Edwin Evers begon 21 jaar geleden met Evers Staat Op bij 3FM (KRO) en maakte in 2000 de overstap naar Radio 538, waar hij tot op heden iedere werkdag te horen is. Het programma, dat hij maakt met sidekicks Rick Romijn, Niels van Baarlen, Jelte van der Goot en nieuwslezer Henk Blok maakt, is al jarenlang verreweg het best beluisterde radioprogramma van Nederland. Aan het einde van dit jaar maakt de dj zijn allerlaatste uitzending van Evers Staat Op. Binnenkort wordt bekendgemaakt wie vanaf volgend jaar de ochtendshow van 538 gaat presenteren.

De verdiensten van Evers als radiomaker werden door de jaren heen bekroond met de allereerste Gouden RadioRing in 2006, voor zijn hele oeuvre kreeg hij in 2014 de Marconi Oeuvre Award en onlangs ontving Edwin de Gouden Harp.