Entertainment/TV
1827037106
TV

Scholen verbieden Squid Game-outfits met Halloween

Het gaat er in Squid Game soms gewelddadig aan toe.

Het gaat er in Squid Game soms gewelddadig aan toe.

Diverse scholen in New York hebben kinderen verboden om met Halloween verkleed te gaan in kostuums gebaseerd op de Koreaanse hitserie Squid Game. Volgens CBS News zijn er zeker drie scholen die het verbod hebben afgekondigd vanwege de ’gewelddadige boodschap’ die de Netflix-show zou uitdragen.

Het gaat er in Squid Game soms gewelddadig aan toe.

Het gaat er in Squid Game soms gewelddadig aan toe.

„Het zou ongepast zijn voor leerlingen om een kostuum te dragen dat verbonden is met een gewelddadige boodschap”, stelt een van de scholen in een verklaring. In Squid Game krijgen mensen met schulden de kans om veel geld te verdienen, door op leven en dood mee te doen aan kinderspelletjes. De serie is de grootste Netflix-hit in tijden.

Volgens Ierse media zouden er ook scholen in Dublin zijn die de kostuums hebben verboden. Op onder meer Amazon doen de pakken uit de serie het in aanloop naar Halloween heel goed. Aan mensen die wel deze Koreaanse kostuums gaan dragen, wordt online geopperd om ze niet te combineren met ’karikaturale Aziatische uiterlijke eigenschappen’ of ’grappig bedoelde accenten’.

Overigens zijn veel ’experts’ het niet eens met de stelling dat Squid Game op welke manier dan ook geweld zou verheerlijken of uitlokken. Korea-deskundige Remco Breuker wees er onlangs in Op1 op dat veel westerse series minstens net zoveel geweld tonen. Hij waarschuwde ook dat ’de Aziatische cultuur’ niet bestaat, omdat het werelddeel uit tientallen landen en honderden volken bestaat.