Nieuws/Entertainment
1827650
Entertainment

Marcel Hensema in film met Ben Kingsley

Acteur Marcel Hensema speelt binnenkort een grote rol in de internationale spionagethriller Spider in the Web. De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Ben Kingsley en Monica Bellucci. De thriller wordt de komende maanden opgenomen in Nederland en België, maakte coproducent NL Film vrijdag bekend.

Hensema zal in april een aantal scènes met Kingsley opnemen in onder meer Rotterdam. Het is niet de eerste maal dat de Nederlandse acteur een rol speelt in een Engelstalig project. De Groninger was vorig jaar te zien in de vierdelige Netflix-serie Tokyo Trials van de Nederlandse regisseur Pieter Verhoeff.

Naast Hensema spelen ook Nederlandse acteurs Arnost Kraus, Rick Nicolet en Ali Cifteci een rol in de film. Spider in the Web wordt geregisseerd door de Eran Riklis (Lemon Tree). De film vertelt het verhaal van Mossad-spion Adereth (Ben Kingsley) die aan de vooravond van zijn pensioen aan een laatste geheime missie door België en Nederland begint. Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten.

Het is nog niet bekend wanneer de thriller in de bioscopen te zien is.