Nieuws/Entertainment
1828190
Entertainment

Joost den Draaijer: ’Evers goede nummer twee’

Hilversum - Radiolegende Willem van Kooten, beter bekend als Joost den Draaijer, vindt het jammer dat Edwin Evers na 21 jaar stopt met zijn ochtendprogramma. Die beslissing begrijpt hij echter maar al te goed.

„21 jaar lang elke ochtend een programma maken, ik geef het je maar te doen”, zegt Van Kooten. „Zelf had ik mijn buik er al van vol toen ik 38 was. En ik maakte dan wel zeven dagen in de week radio, maar hoefde in ieder geval niet elke dag vroeg op te staan. Petje af voor deze vakman!”

John de Mol noemde Evers vrijdagochtend de Johan Cruijff van de radio. Van Kooten denkt dat die status eigenlijk iemand anders toekomt. „Heeft hij al een eigen rotonde? Ik wel! Evers is een goede nummer twee, hoor. En het is aardig van De Mol dat hij dit zegt, want hij heeft natuurlijk jarenlang voor hem gewerkt.”

Van Kooten twijfelt niet aan het vakmanschap van Evers, maar denkt dat hij zonder sidekicks nog beter zou zijn geweest. „Ik heb niet zoveel met dat gepraat en met die hulphonden. Het tempo erin houden en goede muziek draaien, dat is meer mijn stijl.”

Dat Evers het liefst 21 jaar heeft volgehouden in de ochtend, heeft er volgens Van Kooten mee te maken dat hij in het Sallandse Hardenberg woont. „Daar in het verre oosten is het gemakkelijker om de verleidingen van de grote stad te weerstaan.”

Nu is het tijd voor Evers om tijd aan zichzelf te besteden, vindt ook de radioveteraan. „Hij moet maar even niks doen, dat heeft hij verdiend. Ik hoop dat hij lekker gaat drummen, daar is hij goed in.”

Dan, grappend: „En misschien gaat hij de gemeenteraad van Hardenberg in. Lokale politiek is alleen maar belangrijker geworden. De verkiezingen zijn natuurlijk net geweest, maar dat geeft hem meer tijd om zich voor te bereiden.”