Nieuws/Entertainment
1828991
Entertainment

Peter Heerschop noemt vertrek Evers dapper

Edwin Evers (l.) en Peter Heerschop

Edwin Evers (l.) en Peter Heerschop

Peter Heerschop vindt het „jammer en ook wel heel dapper” dat Edwin Evers stopt met zijn ochtendshow Evers Staat Op. Dat zei Heerschop, die al jaren een wekelijkse column heeft in Evers’ programma.

Edwin Evers (l.) en Peter Heerschop

Edwin Evers (l.) en Peter Heerschop

„Dit is zijn leven”, weet de cabaretier. „Er valt iets weg wat we met elkaar hebben opgebouwd, waar hij absoluut de grote voorganger in is, dus wat dat betreft is het jammer. Maar ik vind het ook heel dapper omdat hij dat zo moeilijk vindt.” Heerschop gunt het Evers „dat hij nu even tijd krijgt om iets heel anders te gaan doen.” „En om dat rustig te bedenken, want je kunt niet dingen bedenken als je er nog middenin zit.”

Edwin maakte vrijdag bekend dat hij na dit jaar stopt met zijn ochtendshow, waarmee hij 21 jaar op de Nederlandse radio is geweest. De dj is naar eigen zeggen toe aan een ander leven, waarin onder meer ruimte is voor muziek.

Heerschop zei het onvoorstelbaar te vinden dat Evers al zo lang een ochtendprogramma maakt. „Al 21 jaar staat hij om kwart over vier ’s ochtends op en moet hij om een uur of acht, half negen ’s avonds denken ’ja, ik moet nu echt weg’. Dat is toch bizar?! Als ik Edwin was, had ik al lang iets anders gedaan.”