Entertainment/Gossip
1829947600
Gossip

Beveiliger was getuige handgemeen Depp en Heard: ’Ik zag een vuist en een arm’

Johnny Depp en Amber Heard in gelukkiger tijden.

Johnny Depp en Amber Heard in gelukkiger tijden.

Een van de bewakers van Johnny Depp zegt dat hij getuige is geweest van een situatie waarin Amber Heard de acteur tijdens hun huwelijk in zijn gezicht heeft geslagen. Dat verklaarde Travis McGivern volgens Amerikaanse media maandag via een live videoverbinding tijdens de rechtszaak die de acteur tegen zijn ex-vrouw heeft aangespannen.

Johnny Depp en Amber Heard in gelukkiger tijden.

Johnny Depp en Amber Heard in gelukkiger tijden.

De bewaker herinnerde zich een ’relatief vreedzaam gesprek’ dat uitmondde in een steeds luider wordende discussie. Heard zou tijdens het incident, dat plaatsvond in 2015, ook een blikje Red Bull en een portemonnee naar Depp hebben gegooid.

McGivern, die nog steeds in dienst is van Depp, beweerde ook dat de actrice probeerde op Depp te spugen. Als reactie daarop zou de acteur onder meer kleding en schoenen van Heard van de trap hebben gegooid.

Escalatie

De bewaker vertelde dat hij op dat moment wilde ingrijpen, maar het escaleerde. Toen hij tussen Heard en Depp in stond, zag hij dat de actrice uithaalde. „Vanuit mijn ooghoek zag ik toen een vuist en een arm tevoorschijn komen, die contact maakten met de linkerkant van het gezicht van meneer Depp. Dat was de vuist van mevrouw Heard”, vertelde hij tijdens de zitting. De advocaten van Heard suggereerden dat Amber hem sloeg omdat hij haar zus een duw had gegeven, maar volgens McGivern was dat niet het geval.

Depp heeft zijn ex aangeklaagd wegens smaad naar aanleiding van een artikel dat ze in 2018 schreef in The Washington Post over huiselijk geweld. Heard noemt in het bericht niet de naam van Depp, maar volgens de acteur is het overduidelijk dat ze hem bedoelt. De actrice beschuldigt hem van het hebben van losse handjes. Ook zou Depp zijn ex seksueel hebben misbruikt. De acteur heeft dit altijd ontkend.