Nieuws/Entertainment
1833871999
Entertainment

Billie Eilish leest reacties op sociale media niet meer

Billie Eilish

Billie Eilish

Billie Eilish is helemaal klaar met sociale media. De Grammy-winnares zei in een interview met de BBC dat ze de reacties op haar accounts niet meer leest, omdat het haar ’teveel stress gaf’. „Het is momenteel erger dan het ooit is geweest met alle nare reacties die mensen onder een bericht zetten”, vertelt de zangeres.

Billie Eilish

Billie Eilish

Eilish werd onlangs gekroond tot de jongste persoon die vier Grammy’s veroverde in de meest aansprekende categorieën. Dat leverde haar veel positieve commentaren op van haar fans, maar ook veel nare, op de persoon gerichte ’hate comments’. „Het is heel raar: hoe cooler de dingen zijn die je doet, hoe meer mensen je gaan haten”, zegt ze. „Ik weet dat het meestal om een hand vol ’gekkies’ gaat, waarvan sommige reacties nog best wel grappig zijn. Maar dat is tegelijkertijd ook het probleem, want wanneer is iets nog grappig en wanneer wordt het te persoonlijk?”

De zangeres wil graag dichtbij haar fans staan, maar wel tot op zekere hoogte. „Het is gewoon bizar wat ik allemaal over mezelf teruglees. Ik had hier al veel eerder mee moeten stoppen. Maar nu is het klaar, ik doe het niet meer.”