Nieuws/Entertainment
1834057872
Entertainment

Van Duin komt volgend jaar met nieuwe Dik Voormekaar-podcast

Ferry de Groot en André van Duin

Ferry de Groot en André van Duin

André van Duin en Ferry de Groot komen in 2020 met een nieuwe reeks Dik Voormekaar-podcasts. Dat heeft Van Duin woensdagavond gemeld in het programma Beau. Het duo lanceerde dit najaar voor het eerst een reeks podcasts van het iconische programma.

Ferry de Groot en André van Duin

Ferry de Groot en André van Duin

In De Dik Voormekaar Show verzorgden Van Duin en De Groot in de jaren zeventig en tachtig bizarre sketches en liedjes. Zij deden dit als de iconische typetjes Dik Voormekaar en Meneer de Groot. Het programma begon in 1973 op Radio Noordzee, maar brak pas echt door op Hilversum 3 bij de NCRV. Halverwege de jaren tachtig stopte het duo met het programma, dat in 2000 korte tijd terugkeerde bij de TROS.

De beroemde show is door de luisteraars van NPO Radio 1 en NPO Radio 5 uitgeroepen tot het beste wat de afgelopen 100 jaar op de radio te horen is geweest. De NPO liet deze zogenoemde ’Onvergetelijke Luisterlijst’ samenstellen naar aanleiding van de honderdste verjaardag van de radio. Op 6 november 1919 vond in Den Haag de allereerste radio-uitzending ooit plaats.

De NPO wil niet zeggen hoeveel stemmen er exact zijn uitgebracht en hoe representatief de verkiezing dus is. Luisteraars konden vanaf 4 oktober stemmen op spraakmakende fragmenten, markante radiomakers en legendarische programmatitels.