Nieuws/Entertainment
1835344026
Entertainment

Donald Trump zegt blik te werpen op strafzaak Tiger King-Joe Exotic

De Amerikaanse president Donald Trump heeft Netflix-docureeks Tiger King: Murder, Mayhem and Madness nog niet gezien, maar wil de zaak van sleutelfiguur ’Joe Exotic’ best eens nader bekijken. Dat liet hij grappend weten na vragen tijdens een persconferentie die eigenlijk over het coronavirus ging.

Zoon Donald Trump jr. liet dinsdag in een interview op radiostation Sirius XM weten dat hij de gevangenisstraf die Joe Maldonado-Passage momenteel uitzit nogal heftig vindt. De voormalig dierentuineigenaar werd veroordeeld tot 22 jaar voor dierenmishandeling en het beramen van een moordaanslag op rivaal Carole Baskin. Docureeks Tiger King: Murder, Mayhem and Madness volgt de jarenlange vete tussen de twee die leidt tot het mislukte ’moordplan’.

Maldonado-Passage lobbyt al langer voor een presidentieel pardon. Trump jr. grapte in de radioshow dat dit misschien niet het goede moment was, maar dat hij alleen al voor de verwachte memes en de reactie van de media zijn best zou willen doen voor een pardon.

Gevraagd wat hij daar van vond, antwoordde de president woensdag dat hij niets over de zaak wist en vroeg hij aan de verslaggever wat die zou aanraden. Daarna zei Trump: „Ik zal eens gaan kijken, heet hij echt Joe Exotic?”