Nieuws/Entertainment
1835752214
Entertainment

Honderden fans wachten K-popster op na afloop dienstplicht

G-Dragon werd door honderden fans opgewacht.

G-Dragon werd door honderden fans opgewacht.

Fans van de Koreaanse band Big Bang kwamen in grote aantallen samen bij de legerbasis in Yongin, om hun idool G-Dragon een warm welkom te geven. De 31-jarige K-popster heeft na twintig maanden zijn militaire dienstplicht vervuld. Zuid-Korea is technisch gezien nog steeds in oorlog met Noord-Korea.

G-Dragon werd door honderden fans opgewacht.

G-Dragon werd door honderden fans opgewacht.

Bij de legerbasis bedankte G-Dragon zijn toegestroomde fans. „Dank jullie voor het wachten, en dat jullie hier voor mij gekomen zijn. Ik zal weer verdergaan met mijn werk, en ik zal hard werken.”

Ook tijdens zijn dienstplicht bleven fans trouw aan de K-pop-artiest. Er werd zoveel fanmail opgestuurd naar de legerbasis, dat de platenmaatschappij van Big Bang fans opriep om te stoppen met schrijven. Door het printen van alle fanmail was het militaire trainingscentrum op een gegeven moment door al zijn papier en de printerinkt heen.

Het populaire Big Bang, dat in Zuid-Korea is omgedoopt tot Kings of K-pop, bestaat uit vier mannen. Het kwartet scoorde hits als Lies, Hot Issue en Stand Up. G-Dragon is niet het enige bandlid dat in dienstplicht moest, ook de andere leden meldden zich vorig voorjaar bij het leger. Het wachten is totdat iedereen zijn dienstplicht heeft vervuld, alle bandleden hebben eind dit jaar hun handen vrij om zich weer vol op Big Bang te storten.