Nieuws/Entertainment
1837095044
Entertainment

Dramaserie over Hillary Clinton zonder Bill

Streamingservice Hulu werkt aan een nieuwe serie over Hillary Rodham Clinton. Het script is een alternatieve geschiedenis, in dit geval rond de vraag: wat was er met Hillary Rodham gebeurd als ze nooit met Bill Clinton was getrouwd?

Volgens Deadline gaat de serie Rodham heten, en hebben de makers aangegeven dat ze willen kijken naar ’feminisme en de vraag waarom dit land zo'n ingewikkelde houding heeft tegenover vrouwen in machtsposities. Rodham vertelt het verhaal van een ambitieuze jonge vrouw die zich ontplooit in de twintigste eeuw en van idealisme verschuift naar cynisme, en weer terug’.

Hulu bracht eerder dit jaar al docureeks Hillary uit, een serie die de voormalig presidentskandidate maakte met documentairemaakster Nanette Burstein. De vierdelige serie, in Nederland uitgezonden door de NPO, neemt het hele leven van de oud-First Lady door. Zijzelf, maar ook haar echtgenoot Bill, dochter Chelsea, vrienden, collega's en journalisten kwamen in de serie aan het woord. Bij de dramaserie die nu in ontwikkeling is, is Hillary Clinton niet zelf betrokken.