Nieuws/Entertainment
1841311076
Entertainment

Organisatie Songfestival hoopvol na succesvol testevenement Barcelona

De Songfestivalorganisatie heeft hoopvol gereageerd op berichten over een succesvol verlopen proefevenement in Barcelona met ruim duizend man publiek. Niemand raakte besmet met het coronavirus.

„Geen nieuwe coronabesmettingen na pilotevent in Barcelona. Goed nieuws, inspirerend en hoopvol!”, zo schrijft uitvoerend producent Sietse Bakker op Twitter.

Het proefevenement werd georganiseerd in samenwerking met het festival Primavera Sound om te testen of een concert zonder verplichte onderling afstand leidt tot nieuwe besmettingen. Aan de deur werden sneltests gedaan.

De Nederlandse evenementenbranche dringt al langer aan op soortgelijke testevenementen. Vanwege de lange aanlooptijd die komt kijken bij de organisatie ervan, zou er deze maand al moeten worden getest. Zonder tests kan het Songfestival waarschijnlijk niet in de normale vorm doorgaan.

In de podcast ‘Over hoop’ bespreekt de uitvoerend producent van het Songfestival, Sietse Bakker, alle mogelijke scenario’s in Rotterdam:

De branche voerde eerder deze week de druk op met een paginagrote advertentie in verschillende kranten. Uiterlijk 1 februari willen organisatoren duidelijkheid over wat er wel en niet kan worden georganiseerd.

Fieldlab Evenementen gaat ervan uit dat proefprojecten in Nederland in de tweede helft van januari doorgaan. Onder anderen Guido Weijers mag dan voor 500 toeschouwers in het Beatrix Theater in Utrecht spelen.