Nieuws/Entertainment
1842522936
Entertainment

Martijn Koning met dood bedreigd na Baudet-roast in Jinek

Martijn Koning werd met de dood bedreigd, na zijn veelbesproken ’roast’ van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet in Jinek. Dat vertelt de cabaretier in De Knorrepodcast aan Raoul Heertje en Sander van Opzeeland, die meeschreven aan de column die hij voordroeg in de uitzending. Meer details over de bedreigingen geeft hij niet.

Koning hield eerder deze maand in Jinek een roast voor tafelgast Baudet. De cabaretier refereerde hierin onder meer aan de Joodse afkomst van Baudets verloofde. De politicus werd daar zo boos om dat hij wegliep. RTL en de redactie van het praatprogramma distantieerden zich later van het optreden van Koning.

De cabaretier kreeg veel kritiek op zijn woorden. Daarnaast werd gezegd dat Koning door de roast deels verantwoordelijk is voor de overwinning van FVD tijdens de verkiezingen. „Dus een comedian verandert het politieke landschap?”, vraagt de komiek zich daarover af in de podcast.

Ruggengraat

Dat RTL en Jinek afstand hebben genomen van de roast en excuses aanboden aan Baudet, vinden de mannen eng. Volgens Heertje ontbreekt het Jinek aan een ruggengraat. „Zij gaat nu zes maanden van de buis. Zij krijgt nu een ruggengraatoperatie. Die wordt geïmplementeerd.”

Koning heeft wel geleerd van de situatie. „Ik voel nu ook nul zenuwen meer. Ik kan nu gewoon alles aan, want wat moet er nu nog gebeuren? Ik werd door de mangel gehaald en overreden door een bus.”