Entertainment/Gossip
1843161039
Gossip

Belgisch model woest op fotograaf die haar afraadt te eten: ’Dit maakt mensen kapot’

Lize Dzjabrailova

Lize Dzjabrailova

Het Belgische model Lize Dzjabrailova (22) geloofde haar oren niet toen een fotograaf haar wel een heel opmerkelijk verzoek deed. Hij vroeg haar om niet meer te eten tot de volgende shoot, zodat ze er nog slanker uit zou zien. Die vraag schoot bij Dzjabrailova in het verkeerde keelgat.

Lize Dzjabrailova

Lize Dzjabrailova

Het bewuste moment werd gefilmd door een vriendin van Dzjabrailova. „Ben je gek?”, briest het model tegen de fotograaf. „Je kunt niet tegen mensen zeggen dat ze niet mogen eten tot de volgende shoot. Daar kun je een eetstoornis van krijgen.”

„Je hebt geluk dat ik van mezelf en mijn lichaam houd”, gaat ze verder. „Maar mocht hier een minder zelfverzekerd model hebben gestaan, dan is één zo’n opmerking voldoende om iemand kapot te maken. (...) Dit is niet de manier hoe je tegen mensen praat.”

„Ik moet helemaal niet afvallen, want ik ben al erg mager. Maar zelfs al was ik niet slank, dan is het niet aan jou om te zeggen wat ik met mijn lichaam moet doen.”

Dzjabrailova besloot ter plekke de opdracht niet meer voort te zetten. De opdrachtgevers boden later hun excuses aan, ontsloegen de fotograaf en vroegen het model om de klus alsnog te doen. Dzjabrailova bedankte voor het aanbod.