Nieuws/Entertainment
1844873
Entertainment

Festival Milkshake ’beste feest van het jaar’

Het festival Milkshake heeft dit jaar de Gouden Kabouter gewonnen. Het evenement, dat elk jaar in de zomer in het Westerpark in Amsterdam plaatsvindt, is uitgeroepen tot het beste feest van het jaar. De Gouden Kabouter profileert zichzelf als de ’onofficiële Oscars van de Nederlandse dansscène’.

Milkshake vindt 28 en 29 juli voor de zevende keer plaats. Vertrouwde namen als Joost van Bellen en Zu Browka International van de Roxy zijn van de partij op het Transformer-stage. Op het zogenoemde Vieze Poezendek zullen onder meer De Jeugd van Tegenwoordig en Famke Louise een liveshow geven.

Paradiso is vanaf het begin al partner van Milkshake. Onder de noemer Copacobana verzorgt de vijftigjarige poptempel een deel van het programma. De internationale samenwerking is er onder meer met Less Drama More Techno uit Parijs en Sexy Party uit Keulen. Nieuw is Pornceptual uit Berlijn. De volledige line-up wordt later bekendgemaakt.

Milkshake is sinds de vijfde editie in 2016 uitgegroeid tot een tweedaags festijn. Het dancefestival is ontwikkeld vanuit de gedachtegang ’niets moet, alles mag’. Het laat zien dat entertainment, muziekkeuze, kledingkeuze en status niets met seksualiteit te maken heeft. Tijdens Milkshake heerst er een sfeer die vrij is van de door de maatschappij gecreëerde hokjesgeest. Het leven is juist een feest dankzij de grote diversiteit van huidskleuren, seksuele voorkeuren en een scala aan verschijningsvormen.

De kaartverkoop van Milkshake VII is reeds gestart.