Nieuws/Entertainment
1847675
Entertainment

Boekenweek 2019:

Jan Siebelink schrijft boekenweekgeschenk

Jan Siebelink: ’Kroon op mijn werk’

Jan Siebelink: ’Kroon op mijn werk’

Het Boekenweekgeschenk 2019 zal worden geschreven door Jan Siebelink. De 80-jarige schrijver uit Velp brak in 2005 door bij het grote publiek met zijn roman Knielen op een bed violen, geïnspireerd op zijn jeugdjaren en zijn zwaar gereformeerde vader, die bloemkweker was.

Jan Siebelink: ’Kroon op mijn werk’

Jan Siebelink: ’Kroon op mijn werk’

Siebelink noemt het verzoek van de Stichting CPNB, organisator van de jaarlijkse Boekenweek, ’de kroon op 40 jaar schrijverschap en een prachtig geschenk voor zijn 80e verjaardag’. „Het komt op een goed moment”, reageerde hij. „De saga over de kwekerij van mijn vader heb ik, denk ik, voltooid met mijn meest recente roman De buurjongen. Ik ben nieuwsgierig welk verhaal zich voor het Boekenweekgeschenk gaat aandienen. Dat is het wonder van het schrijven.”

De schrijver hoeft zich voor het geschenk niet te houden aan het thema van de Boekenweek 2019; wat het thema van volgend jaar is, wordt pas later bekend gemaakt, tegelijk met de naam van de Boekenweekessayist. De Boekenweek vindt plaats van 23 t/m 31 maart 2019.

Stijgende lijn

De Boekenweek van dit jaar werd recentelijk afgesloten met een positief resultaat. De CPNB laat weten dat de omzet van Nederlandstalige boeken tijdens boekpromotieweek is gestegen met 3% ten opzichte van vorig jaar. Deze stijgende lijn was al vier jaar geleden ingezet. Van het Boekenweekgeschenk 2018, geschreven door de Vlaamse schrijfster Griet Op de Beeck, telde de oplage 686.305 exemplaren.