Nieuws/Entertainment
1850054457
Entertainment

Dit is de gevaarlijkste celeb om te googelen

Alexis Bledel

Alexis Bledel

Wees voorzichtig als je op internet informatie opzoekt over actrice Alexis Bledel. Bij haar is de kans namelijk het grootst om op een site met schadelijke software te belanden. Dat heeft cyberbeveiliger McAfee berekend.

Alexis Bledel

Alexis Bledel

Cybercriminelen springen in op de aandacht die ze krijgt voor haar rol als Ofglen in The Handmaid’s Tale. Bledel speelde ook in Gilmore Girls en Sisterhood of the Travelling Pants. Veel van de gevaarlijke links over Alexis Bledel bevatten een verwijzing naar torrents. Criminelen proberen zo mensen te lokken die The Handmaid’s Tale willen kijken zonder abonnement op streamingdienst Hulu. McAfee ziet dat ook bij Sophie Turner, die bekend is als Sansa Stark uit Game of Thrones.

Op de tweede plaats staat James Corden, terwijl Sophie Turner derde is. In de top tien staan verder Anna Kendrick, Lupita Nyong’o, Jimmy Fallon, Jackie Chan, Lil Wayne, Nicki Minaj en Tessa Thompson.

McAfee maakt voor het dertiende jaar zo’n gevarenranglijst. Vorig jaar was actrice Ruby Rose de gevaarlijkste zoekopdracht. De Leidse dj Armin van Buuren was in 2015 de gevaarlijkste celebrity wereldwijd.