Nieuws/Entertainment
1850088742
Entertainment

Danny Froger stopt met optredens in Bolle Jan

Danny Froger stopt met zijn vaste optredens in café Bolle Jan in Amsterdam. Dat schrijft de zanger op Instagram.

„Na 6 geweldige jaren neem ik met pijn in mijn hart afscheid als zanger bij het gezelligste cafe van Nederland waar ik zoveel fantastische en geweldige avonden/nachten heb mogen beleven!”, aldus Danny. „Wat heb ik mega veel aan deze plek te danken en wat heb ik daar verschrikkelijk veel geleerd.”

Danny, zoon van René Froger, zingt al 6 jaar geregeld een lied in de Amsterdamse kroeg. „Ik kwam binnen als een jochie die leuk een half uurtje kon zingen en vertrek als man die een hele avond kan knallen van half 9 tot 4 uur in de nacht!”

’Andere spannende dingen’

De Frogers zijn onlosmakelijk verbonden met het café. Opa Jan, tevens volkszanger en bekend onder de naam Bolle Jan, richtte de muzikale kroeg in 1970 samen met zijn vrouw Mien op. Dochter Nancy, tante van Danny, is de huidige eigenaresse van Bolle Jan.

„Waar een deur sluit gaan andere deuren open”, schrijft Danny over het vertrek uit zijn familiecafé. Volgens de zanger zijn er „andere spannende dingen” op zijn pad gekomen. Komende zaterdag zingt Danny zijn laatste lied aan de Korte Reguliersdwarsstraat.