Entertainment/Sterren
1850608507
Sterren

S10 stoot Harry Styles van nummer 1 in Single Top 100

S10 heeft in de week na het Eurovisie Songfestival de koppositie in de Single Top 100 bereikt. Met haar single De Diepte, waarmee ze afgelopen zaterdagavond elfde werd in de finale van het songfestival, heeft ze na zeven weken Harry Styles met zijn As It Was van de troon gestoten.

De Diepte kwam in maart al in de buurt van de nummer 1-positie door op nummer 2 binnen te komen. S10 werd toen echter dwarsgezeten door Hallo van Antoon. In de weken voorafgaand aan het songfestival verloor De Diepte langzaam terrein maar vorige week vond het nummer de weg weer naar boven toen het van 9 naar 2 steeg.

Behalve S10 staan er nog vijf deelnemers aan de recentste editie van het songfestival in de hitlijst. De Oekraïense winnaar Kalush Orchestra is deze week binnengekomen op plek 36. De Noren van Subwoolfer staan met Give That Wolf a Banana op plek 54. Sam Ryder, die met Space Man het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigde en tweede werd, is binnengekomen op positie 71. Het nummer SloMo van de Spaanse Chanel staat op plek 72 en op 76 is Cornelia Jakobs uit Zweden te vinden met Hold Me Closer.

De 'opbrengst' is beduidend minder dan vorig jaar toen liefst negentien songfestivalnummers de Top 100 bestormden. De Italiaanse winnaar Måneskin kwam zelfs binnen op 1. Ook de liedjes van Frankrijk, Zwitserland, IJsland en Oekraïne wisten een plekje bij de beste twintig te veroveren.

Danny Vera

Roller Coaster van Danny Vera staat na meer dan drie jaar niet meer in de lijst met de 100 populairste liedjes van Nederland. Het nummer heeft in totaal 161 weken in de Single Top 100 gestaan en is daarmee de langst genoteerde single ooit.

Roller Coaster kwam uit in maart 2019 en kwam in april van dat jaar de Single Top 100 binnen op plek 89. De hoogste positie die het nummer bereikte was de vijfde plaats. Dat was in januari 2021, enkele dagen nadat het de nummer 1-positie in de jaarlijkse Top 2000 van NPO Radio 2 had bereikt.