Nieuws/Entertainment
1853410
Entertainment

Henry van Loon heeft spijt van pestgedrag

Henry van Loon

Henry van Loon

Cabaretier en acteur Henry van Loon heeft er spijt van dat hij op de middelbare school klasgenoten heeft gepest. Dat vertelde hij donderdag in ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2.

Henry van Loon

Henry van Loon

„Ik was niet een van de grote pesters, want ik kreeg er altijd meteen last van als ik het had gedaan”, vertelde Van Loon. „Het was peer pressure. Dat is natuurlijk geen excuus. Pesten is iets dat je doet uit een soort onmacht.”

Van Loon brak recent bij het grote publiek door met zijn rol als conciërge Volkert in megahit De Luizenmoeder. Het tweede seizoen wordt binnenkort opgenomen. „Al moeten we nog wat agenda’s gaan trekken om het te combineren met mijn nieuwe tournee”, aldus de cabaretier. De rol van Volkert ligt hem goed. „Het personage is niet zo gemakkelijk te peilen. Dat is iets dat ik ook vaak als mens te horen krijg, al vind ik het zelf wel meevallen eigenlijk. Als het zo is, doe ik het in elk geval niet expres.”

Verder vertelde Van Loon in het interview dat hij graag nog een keer met Alex van Warmerdam wil werken en dat hij recent moest huilen bij het kijken van de West Side Story. Ook liet hij weten dat hij deejay Giel Beelen graag nóg een keer zou willen roasten, na zijn stunt met Tim Knol. De Veronica-presentator kreeg eerder deze week ruzie met Knol toen tijdens een optreden in de uitzending van Beelen plots een vrouwelijke stripper ten tonele verscheen.