Entertainment/TV
1853713304
TV

Bob Sikkes: ’Kopen zonder kijken is succes door echtheid’

Bob Sikkes

Bob Sikkes

Bob Sikkes, de bekende aannemer uit het programma Kopen zonder kijken, denkt dat de succesformule achter het programma ’de echtheid’ is. Dat zei hij dinsdagavond in RTL Boulevard. „Je voelt dat het allemaal echt is. Je wordt nergens belazerd.”

Bob Sikkes

Bob Sikkes

Volgens Sikkes is de zoektocht naar een huis voor de deelnemers ’gewoon echt’. „Het gaat echt over een onmogelijke opgave eigenlijk. We kopen een huis voor mensen, terwijl het eigenlijk niet kan.” Sikkes vindt Kopen zonder kijken het eerste programma waarvan hij merkt dat ’alle lagen van de bevolking’ het kijken. „Ik word aangesproken door chique dames uit Maastricht, maar ook door studenten en bouwvakkers. Iedereen kijkt het.”

Iedere ochtend na de uitzending kijkt Sikkes vol spanning naar de kijkcijfers. „Natuurlijk vinden we dat belangrijk. Volgens mij vindt iedereen het leuk om iets te maken wat succesvol is.”

Het woonprogramma scoort al seizoenen lang een miljoenenpubliek. De uitzending van maandag trok 1,3 miljoen kijkers naar RTL 4. Het programma was daarmee het op één na best bekeken programma van de dag.