Nieuws/Entertainment
1854392
Entertainment

Spanning stijgt voor The Passion-hoofdrolspelers

Langzaamaan begint het steeds meer te kriebelen bij de hoofdrolspelers van The Passion. Donderdagavond is het na maanden voorbereiden zo ver en wordt het paasevenement van de EO en KRO-NCRV opgevoerd in de Amsterdamse Bijlmer. „We hebben hier heel lang naartoe geleefd, het is heel erg aan het kriebelen. Het is zover, ik heb er zin in”, zegt Tommie Christiaan, die dit jaar Jezus vertolkt, tussen de repetities door.

Echt gespannen is de hoofdrolspeler nog niet. „Maar het is wel heel erg aan het rommelen en aan het vlinderen in m’n buik. Het is meer dat ik er heel erg veel zin in heb. We hebben er zo lang aan gewerkt en om het dan nu aan het grote publiek te laten zien is fantastisch.”

Glennis Grace, die Maria speelt, heeft haar zenuwen „nog in de hand.” „Ik denk dat gezonde spanning wel op zijn plaats is.” Toen ze werd gevraagd Maria te spelen, moest de zangeres „erg hard lachen.” „Ik als Maria, ik zag het niet zo voor me, maar ik vond het wel meteen heel erg leuk.” Na alle voorbereidingen ziet Glennis zich helemaal als Maria en gaat ze er „het beste van maken.” „Ik ga proberen te genieten. Er gebeurt op het moment zo veel in mijn leven dat ik echt zoveel projecten achter elkaar doe, maar dit is zo’n bijzonder project. Ik hoor ook van iedereen: probeer te genieten, dus dat ga ik ook zeker doen.”

Bucketlist

Genieten is er voor Jeangu Macrooy donderdag waarschijnlijk nog niet bij. „Ik hoop dat ik ervan ga genieten, maar ik ben waarschijnlijk toch gefocust op wat ik moet doen”, zegt de zanger die in de huid van Judas kruipt. „Ik ga sowieso terugkijken, dan kan ik meer genieten.” Met het spelen van Judas komt een droom uit voor Jeangu. „Ik vind het heel tof om mee te mogen spelen. Dit stond echt op m’n bucketlist. Ik wilde een keer deel zijn van deze productie en het bijzondere verhaal en ik vind het heel tof dat ik Judas mag spelen, ik vind dat stiekem de meest intrigerende rol.”

Tijdens de repetities heeft Jeangu zijn zenuwen nog onder controle. „Het is nog rustig. De zon schijnt, dat vind ik altijd lekker, en de repetities gaan heel vlot. Ik denk dat naar het moment van live gaan toe dat de kriebels dan beginnen.”

Tranen

Ook Brainpower vindt het „heel spannend.” „Ik neem mijn vak heel serieus. Als ik liedjes doe die ik al tien, vijftien jaar live doe dan repeteer ik me helemaal suf en nu zijn het nieuwe dingen dus repeteer ik me helemaal een slag in de rondte. Ik vind het heerlijk, het maakt ook echt iets in je los. Er hangt een bepaalde spanning, een bepaald zenuwachtig sliertje.” Volgens de rapper, die de rol van Petrus vertolkt, is The Passion „voor iedereen anders dan anders.” „Het is niet normaal hoe je performt, het is uniek.”

Daarvan is ook Tommie zich maar al te goed bewust. De musicalster hoopt dat hij zijn emoties tot het einde toe onder controle houdt. „Er zijn meerdere bijzondere momenten. Voor mij persoonlijk is het moment dat Jezus wegloopt bij z’n vrienden, bij de discipelen, om na te gaan denken en zich nog één keer tot God te wenden van ’moet ik dit pad echt bewandelen’ en ’is er geen andere manier’. Tijdens het moment zing ik het nummer Ik val. Dat vond ik heel ingrijpend om zelf te spelen. Ik weet nog dat ik met tranen in m’n ogen op de set stond.”

Bijzonder ding

Ook het laatste nummer van de avond wordt volgens Tommie „een spectaculair momentje.” „Ik heb mijn emoties goed onder controle, maar ik vind het wel spannend om dat laatste nummer te gaan zingen. Terwijl ik aan het zingen ben, denk ik ook als Tommie ’wow, dude, kijk wat je aan het doen bent’. Ik moet heel erg m’n eigen gedachten even uitschakelen daar en nog even als Jezus het verhaal afronden, dan kan ik daarna als Tommie dramatisch doen.”

Wat er ook gebeurt, Tommie heeft zich voorgenomen „volle bak te genieten.” „Dit is echt zo’n ’once in a lifetime’-ding, dat maak je niet zo snel meer mee. Ik heb heel erg tegen mezelf gezegd: no matter what, try to enjoy it. Het is toch wel een heel bijzonder ding.”