Nieuws/Entertainment
1855679
Entertainment

Ben Saunders speelt Barabbas in The Passion

Ben Saunders speelde donderdag de rol van Barrabas in The Passion. Wie de rol van misdadiger uit het bijbelverhaal speelt wordt doorgaans tot het eind geheim gehouden. Eerder was bekend geworden dat Marco Kroon kandidaat was voor de rol in het muzikale spektakel rond de kruisiging en wederopstanding van Jezus Christus. De onderscheiden militair, die in opspraak raakte door een geweldsincident in Afghanistan, zag ervan af.

De bijrol van Barabbas werd eerder vervuld door onder anderen turner Yuri van Gelder, dj Dave Roelvink en wielrenner Thomas Dekker. Ook zij waren om verschillende redenen in opspraak geraakt.

In de achtste editie van The Passion, die dit jaar uit de Bijlmer (Amsterdam-Zuidoost) kwam, waren naast de artiesten die de belangrijke rollen speelden weer een aantal bekende Nederlanders te zien als figuranten. Zo kwamen Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven als politieagenten in beeld toen een nummer van hun band Jurk! werd gezongen. Ook Quintis Ristie, Loiza Lamers en Maurice Wijnen hadden een kleine rol in het Paasverhaal.