Nieuws/Entertainment
1858991
Entertainment

’Losgekoppelde Laurent kan op duizend manieren schade aanrichten’

Laurent

Laurent

Belgische media zijn op de dag dat de Kamer van Volksvertegenwoordigers heeft besloten om prins Laurent te korten op zijn jaarlijkse uitkering van de staat, niet mals voor de jongere broer van koning Filip.

Laurent

Laurent

De smeekbede die Laurent donderdag richtte aan het parlement werd bijvoorbeeld door Het Nieuwsblad omschreven als ’drie pagina’s zelfbeklag’. „Door ongemeen hard uit te halen naar de familie en de politiek, lijkt Laurent zijn bruggen volledig opgeblazen te hebben”, aldus koningshuis-verslaggever Wim Dehandschutter.

De Vlaamse krant suggereert dat het misschien maar het beste is dat de dotatie wordt ingetrokken, zoals publieke opinie en politiek zo langzamerhand willen. „Op papier misschien de win-winsituatie voor alle partijen. Laurent kan zo zijn eigen (burger)leven leiden, zonder verantwoording te moeten afleggen, en het koninklijk huis is meteen verlost van zijn zorgenkind”, schilderde Het Nieuwsblad een op het oog zonnig toekomstbeeld.

Rampscenario

De krant ziet echter ook een ’rampscenario’, want een ontketende Laurent kan op duizend en één manieren nog veel meer schade aanrichten. „Hij kan worden ingehuurd door schimmige bedrijven als uithangbord, voor de kar worden gespannen van foute regimes en ongestoord kritiek uiten op alles en iedereen.” Als hij zijn memoires zou schrijven, zou heel België daarvan smullen. Krediet verspeelt of niet, een simpele oplossing voor het probleem Laurent is er niet aldus de krant.

Het Laatste Nieuws liet Patrick DeWael aan het woord, fractievoorzitter van de Open Vld. „Wie een dotatie ontvangt, heeft een aantal rechten en plichten. En als je als burger vrij wil leven, kan dat, maar dan zonder dotatie.”