Nieuws/Entertainment
1859278292
Entertainment

’Prins Andrew weggehouden van verjaardagfeest Philip (100)’

Prins Andrew met zijn vader, prins Philip.

Prins Andrew met zijn vader, prins Philip.

Donderdag 10 juni 2021 lijkt nog ver weg en het is allesbehalve duidelijk hoe de wereld er dan zal uitzien. Eén ding is echter zo klaar als een klontje: de festiviteiten rondom de honderdste verjaardag van prins Philip zullen plaatsvinden zónder zijn zoon, schandaalprins Andrew.

Prins Andrew met zijn vader, prins Philip.

Prins Andrew met zijn vader, prins Philip.

Volgens The Sun staat de naam van de hertog van York, een van de vier kinderen van Queen Elizabeth en prins Philip, niet op de gastenlijst voor het feestje van zijn vader. Bovendien zou de organisatie van de fototentoonstelling ter ere van de dan jarige eeuweling, de Royal Collection Trust, orders hebben gekregen alle foto’s waarop Andrew te zien is niet te etaleren.

Een paleisbron laat weten aan de krant: „Van hogerhand is gewaarschuwd dat alles wat met Andrew te maken heeft moet worden geminimaliseerd. Zijn rol tijdens de festiviteiten zal zo klein mogelijk zijn. Je kunt hem natuurlijk niet helemaal weglaten en het mag duidelijk zijn dat het, met name voor de koninklijke familie, een gevoelige kwestie betreft.”

Dat Andrew, na alle ophef rondom zijn vermeende betrokkenheid bij het seksschandaal rondom misbruikmiljardair Jeffrey Epstein, niet meer hoeft te poseren voor officiële foto’s van het koningshuis, ondervond de prins deze zomer aan den lijve. Op de enige foto’s die werden vrijgegeven van het huwelijk van zijn dochter Beatrice met Edoardo Mapelli Mozzi, ontbrak van Andrew ieder spoor. Wie wel naar het vogeltje mochten lachen, naast het bruidspaar, waren Queen Elizabeth en prins Philip, die – naar alle waarschijnlijkheid – volgend jaar flink in het zonnetje zal worden gezet.