Nieuws/Entertainment
1859699
Entertainment

Iggy Azalea openhartig over mentale crisis

Iggy Azalea

Iggy Azalea

Iggy Azalea laat in een interview met Billboard weten dat ze door haar management naar een psycholoog gestuurd werd, vanwege haar mentale toestand.

Iggy Azalea

Iggy Azalea

„Mijn management zei dat ik met die mensen moest praten en ervoor moest zorgen dat ik mentaal weer helemaal voorbereid was om goede muziek uit te brengen”, vertelt de 27-jarige rapper openhartig aan het blad. En hoewel ze zich eerst verzette - ’Ik was pissig’ - zag ze later wel in dat het haar echt heeft geholpen.

„Ik heb nog nooit even stilgetaan en eens een goed gesprek gehad met professionele mensen”, zegt Azalea. „Het was goed om van iemand tools en informatie aangereikt te krijgen om mijn leven te kunnen hanteren wanneer ik die verschrikkelijke dingen voel.”

Kritiek

De zangeres brak in 2014 door, maar kreeg daarna herhaaldelijk kritiek over zich heen, waar ze maar moeilijk mee kon omgaan. Teleurstellingen stapelden zich op: haar tour van 2015 werd gecanceld, ze voelde zich publiekelijk vernederd na het vreemdgaan van haar verloofde, basketballer Nick Young, lag in de clinch met haar platenlabel, kreeg enorme belastingschulden en haar singles flopten.

Ze neemt het zichzelf niet kwalijk dat ze er door heen zat.„Ik stond aan de top van de berg en wilde daar blijven, maar ik gleed er vanaf. De enige mensen die me toen bijstonden, waren Quavo, Kesha en Demi Lovato. En de rest deed allemaal alsof ik niet meer bestond. Ik probeer er niet in te zwelgen, maar ik vind het echt bizar, al begrijp ik dat zij ook hun positie moeten beschermen.”