Nieuws/Entertainment
1860175688
Entertainment

Amy Winehouse geëerd met tegel

Amy Winehouse

Amy Winehouse

Amy Winehouse heeft bijna negen jaar na haar dood een tegel gekregen op de Music Walk of Fame in de Londense wijk Camden, waar de zangeres woonde. Het plakkaat werd woensdag onthuld tijdens een ceremonie waar haar ouders, andere nabestaanden en fans bij aanwezig waren.

Amy Winehouse

Amy Winehouse

Winehouse woonde een groot deel van haar leven in Camden en nog steeds reizen fans af naar de voormalige woning van hun idool. „Ze was gek op Camden en nu maakt ze onuitwisbaar deel uit van de straten”, vertelde haar vader aan BBC Radio 6. „Het is een prachtig eerbetoon aan haar, maar daarnaast herinnert het ons er ook aan dat ze er niet meer is.”

De tegel is niet het enige eerbetoon aan de zangeres dit jaar. Haar vader vertelde dat er de komende maanden nog meer projecten worden bekendgemaakt. „Ik kan er niet zo veel over uitweiden, maar er komen een film en een Broadway-show”, zei hij wel. „Het wordt allemaal in de nabije toekomst aangekondigd.”

De ouders van Winehouse begonnen na haar dood de Amy Winehouse Foundation, die zich inzet voor jongeren met drugs- en alcoholproblemen. De zangeres worstelde zelf met verslavingen en overleed op 27-jarige leeftijd aan alcoholvergiftiging. Na afloop van de ceremonie op woensdag werd geld opgehaald voor de organisatie.