Entertainment/Film
1861850695
Film

Krijgt Top Gun een derde deel? ’Het besluit ligt bij Tom Cruise’

Tom Cruise

Tom Cruise

Acteurs Tom Cruise en Miles Teller ’hebben al gepraat’ over een mogelijk derde deel in de serie Top Gun. Dat vertelt Teller, die een van de hoofdrollen in het tweede deel Maverick speelt, in gesprek met ET Online. „Het zou geweldig zijn om een nieuw deel te maken. Maar dat besluit ligt helemaal bij Tom Cruise”, aldus de jonge ster.

Tom Cruise

Tom Cruise

Ook regisseur Joseph Kosinksi staat open voor een derde reeks. „Maar het heeft 36 jaar geduurd voordat Tom akkoord ging met het tweede deel”, nuanceert hij meteen. „Het besluit ligt bij hem. Hij is degene die overtuigd moet zijn, anders gebeurt het niet.”

Top Gun: Maverick, een laat vervolg op de hit uit 1986 over een eliteteam van Amerikaanse piloten, breekt overal ter wereld records. Het is de eerste film van Tom Cruise die meer dan 1 miljard dollar heeft opgebracht en het is in veel landen, inclusief Nederland, de grootste hit voor Cruise in zijn carrière.

In het tweede deel krijgt de rebelse piloot Maverick (Cruise) van zijn oude maatje Ice (Val Kilmer), inmiddels generaal, een speciale opdracht om een jonge lichting vliegeniers te trainen voor een heel bijzondere en gevaarlijke missie. Een van de jonge piloten is Bradley ’Rooster’ Bradshaw (Teller), de zoon van Mavericks overleden beste vriend Goose.