Nieuws/Entertainment
1863038646
Entertainment

Semi-live finale The Voice Kids zonder publiek en Borsato

De finale van The Voice Kids is dit jaar niet live en zonder publiek. Vanwege de coronacrisis zijn er geen andere opties, laat een woordvoerder van RTL weten.

Het slot van de talentenjacht wordt met uitzondering van het bekendmaken van de winnaar vooraf opgenomen en op 5 juni uitgezonden. Op de uitzendavond kunnen kijkers evengoed op hun favoriet stemmen. De ontknoping volgt daarna in de talkshow van Beau van Erven Dorens.

„Op deze manier blijft de kwaliteit, met het daarbij behorende spannings- en stemelement, van The Voice gewaarborgd”, aldus RTL. Tijdens de opnames worden uiteraard alle richtlijnen van het RIVM in acht genomen. „We zijn nu de precieze uitwerking hiervan aan het onderzoeken, maar weten bijvoorbeeld wel al dat er geen publiek aanwezig kan zijn.”

Eerder werd al bekend dat RTL flink ging sleutelen aan de afleveringen zodat het programma langer door zou lopen en er mogelijk toch publiek welkom zou zijn. Ook werd duidelijk dat Ilse DeLange coach Marco Borsato vervangt in de finale. De zanger legde begin dit jaar vanwege zijn burn-out voor onbepaalde tijd zijn werkzaamheden neer. Toen was het seizoen al opgenomen.